Tineke van Grol (klank)

Mijn leven lang ben ik geboeid door mensen, beelden en klanken.
Ik heb jarenlang gewerkt met jonge kinderen en werk nu ruim achtien jaar als begeleider van volwassenen met een verstandelijk beperking en/of autisme. Naast het leiden van de ambachtelijke weverij met deze mensen heb ik ook tien jaar lang de lessen kunstzinnige vorming gegeven bij Karmijn, Weefopleiding ‘op maat’.

 

Klank is met mijn leven verweven. Op jonge leeftijd zong ik in een kerkkoor en later leerde ik gitaar en dwarsfluit spelen. Ook heb ik nog in diverse andere koren gezongen en lessen boventoon zingen gevolgd bij Borg Diem Groeneveld. Nadat ik kennis had gemaakt met de klankschaal heeft dit instrument me niet meer losgelaten. Ik heb mijn opleiding tot klankmasseur gevolgd aan de Nederlandse Peter Hess® Academie Klankforum, bij Rob de Reuver in Almere. De eenvoud en de kracht van deze methode spreken mij erg aan.

Bij de huidige Peter Hess academie nederland o.l.v. Sylvia Zijstra heb ik de volgende aanvullende modules gevolgd:

 

Cursus Professionalisering

Klank en fantasiereizen

Klankmassage bij hoofdpijnklachten

 

Grote inspiratiebronnen voor mij zijn de natuur en stilte. Alleen vanuit de stilte kunnen nieuwe dingen ontstaan. Al tientallen jaren lang word ik mede geïnspireerd door het beoefenen van yoga en verschillende vormen van meditatie.

 

 

LinkedIn profiel van Tineke van Grol